30 december 2014

Vandaag zijn we twee waterpompen gaan controleren, de ‘van der Kammen’ pomp en de pomp van Kimo die is geplaatst bij de moeder van onze official guide van STWC, Sopheappe Mith. Verder hebben we rustig aan gedaan want we moesten ons (vooral Elzo) geestelijk voorbereiden op oud en nieuw!

 

31 december 2014 – Angkor Wat & party time!

De wekker ging alweer vroeg vandaag. Wij (Michelle en ik) gingen naar Angkor Wat met – jawel – een dove gids! Helemaal geniaal, vooral de reacties van de andere toeristen onderweg die er helemaal niks van snapten. Met veel wijzen, een soort van gebarentaal en lief lachen kwamen we een heel eind!  We fietsten midden door de rimboe – zwaar, maar ontzettend mooi om te zien! De tempels waren prachtig en indrukwekkend.

Elzo was niet mee, die moest ‘werken’ en ‘observeren’.

In mr. Makkara’s town zijn de twee nieuwe waterpompen afgewerkt, de betonnen bakken zijn gemetseld en over twee dagen kunnen de waterpompen worden gebruikt!

Verder is er vandaag een nieuwe waterpomp geboord in een straatje waar de huisjes bestaan uit golfplaten – een soort golfplaten ghetto. Het was hier ook hard nodig, want hun enige waterpomp was defect.

Oud en nieuw hebben we gevierd met duizenden mensen op de straat met muziek, – volgens Elzo herrie – veel toeristen en locals. Geweldig feestje!

Verder hebben we de afgelopen dagen nog twee waterpompen gecontroleerd in het gebied Nokor Krau, een gebied achter de tempels van Angkor Wat.

Volgende week wordt er gestart met de aanleg van vijf nieuwe waterpompen in het district Bakong – country side.

Het is het laatste verhaaltje van mij, Michelle en ik gaan vandaag weer naar huis. Elzo zegt wel dat die blij is dat we gaan – typisch een geval van grote mond klein hartje – maar hij gaat ons best wel een klein beetje missen.

Al met al was deze reis een geweldige ervaring, eentje die wij niet snel zullen vergeten. Geweldig land, gastvrije mensen, lekker eten, en natuurlijk de zon! Met eigen ogen hebben wij kunnen zien hoe hard het water hier nodig is, zowel op het platteland als dichter bij de stad. Er wordt naar onze mening goed werk verricht en hopelijk kunnen er in de toekomst nog veel waterpompen worden geboord.

Heel veel liefs,

Michelle & Nena