“Ik heb me nog niet gewassen, de cement is nog niet droog. Maar……. waterpomp nr. 99 is vandaag aangelegd!

En ik ben blij.

Deze waterpomp had ik al drie jaar geleden beloofd aan een kleine ondernemer. Het gezin heeft drie kinderen, zijn vrouw bestiert een klein eettentje, hij verdient extra bij aan de overkant van de straat, waar ze bouwmateriaal verkopen.

Ik had toen gezegd: “als je aan het bouwen ben met je huisje – op het stukje land dat hij voor zijn familie gekocht had – dan legt STWC er een waterpomp aan.” Wat ook gemakkelijk is tijdens de bouw, zei ik toen nog.
Hij bouwt zijn voornamelijk uit golfplaten bestaand huisje eigenhandig.

Als ik dit stukje schrijf, is het in Siem Reap 32C, op het stukje grond is nog geen boom te bekennen, hoe warm zal het zijn in het huis?

Maar hij heeft ideeën en doorzettingsvermogen en het water uit pomp nr. 99 gaat wonderen verrichten, daar ben ik zeker van.

En dat maakt me blij vandaag!!

By the way, waterpomp nummer 100 wordt a.s. vrijdag 20-02-2015 aangelegd door STWC.

Groet,
Elzo
Stichting Twense Waterpompen Cambodja
18 februari 2015

PS: Een blije vader met zijn dochtertje: nog twee dagen moet het cement drogen, dan kunnen ze de waterpomp gebruiken.