Wederom weer vroeg ons bed uit & op de fiets maar weer – we lijken wel Hollanders met al dat fietsen! Vandaag zijn we gestart met het bouwen van twee waterpompen in het dorp van Mr. Makkara! Deze zijn gesponsord door de firma Prre Lastechniek BV in Enschede. Zie je wel Robert & Paul: geduld is een schone zaak!

Daar aangekomen was het hele dorpje al in de weer, de bouw was net begonnen. Meteen moesten we gaan zitten en werden er paraplu’s gehaald – nee niet tegen de regen, maar tegen mijn verbrande benen, dat kon namelijk echt niet vond de moeder van Mr. Makkara. We werden uitgenodigd om te blijven eten en er werden tafels, stoelen, bestek en bier gehaald en kinderen all over the place. Daarnaast werd er een ‘partytent’ voor ons in elkaar gezet tegen de zon – ondanks het herhaaldelijk vertellen dat dat helemaal niet nodig was. De mensen waren zo ontzettend blij en dit was hun lieve manier om dat duidelijk te maken. Het eten was heel goed en er moest bier gedronken worden – 12:00 uur ’s ochtends, maar dat maakte helemaal niet uit!  Samen met de bouwers van de waterpomp hebben we gegeten, iedereen gelijk: zoals het hoort – in de woorden van mr. Makkara: ‘we are all the same’.

Tussendoor ging Elzo even weg om te kijken met de constructor voor een nieuwe plek voor een waterpomp, maar Michelle en ik hadden het prima naar ons zin! Kinderen entertainen en gewoon genieten van het leven en de gastvrijheid.

Zo bijzonder om te zien hoe de mensen hier leven en vooral hoe lief ze zijn. Ik snap heel goed waarom Elzo verliefd is geworden op dit land en op de mensen, het is hier geweldig!

Veel liefs, Nena